Kako se riješiti prištića?

by - 17:06:00


Pozdrav drage moje,

Razmišljajući što da sljedeće napišem sjetila sam se da je ovaj post bio tražen od jedne moje čitateljice još prije par mjeseca. Njoj sam i tada otkrila svoju malu rutinu, ali joj također naglasila da sačeka post jer sam tada neke proizvode tek počela koristiti. I evo nakon dugo vremena napokon vam predstavljam proizvode koji se bore sa mnom protiv prištića. Vidjet ćete da tu ima ljekarskih, a i par vrlo cjenovnih proizvoda. Sve ove proizvode koristim na leđima i ponekad na licu, zavisi o stanju.

Pod vrlo cjenovne proizvode koji su jako kvalitetni,  jer je njihova cijena vrlo niska, je CV Young linija koju možete naći samo u Muller poslovnicama. Iz te linije koristim piling i umivalicu (a voljela bi također probati i tonik).


Cv Antipickel umivalica je vrlo blaga te sadrži u sebi sitne čestice koje se ne osjete pri korištenju. Umivalica je vrlo blaga i ne isušuje lice iako sadrži cink i salicilnu kiselinu. Iako je gelaste srednje teksture, umivalica se pjeni pri korištenju. Nakon umivanja koža je čista.

Cv Antipickel piling sadrži srednje čestice koje ne isušuju previše kožu, a nisu niti jako grube. Lijepo ukloni mrtve stanice i eventualne ljuskice od prišteva. Koristim ga jednom tjednom i na cijelom licu te mi ostatak ne isuši. Trenutno mi treba neki normalan piling pa ga svakako preporučite. ;)

Sljedeći korak je tonik. Koristim dva, a to su klindamicin losion pravljen u ljekarni i Formula 10.0.6 So Totally Clean Original Formula. Nažalost oba ćete vrlo teško nabaviti.


Klindamicin losion koristim navečer jer pri kontaktu sa suncem može izblijediti kožu. Nanosim ga samo na one dijelove gdje imam prištiće i dosta jako ih isuši. Nakon skoro 3-4 dana prištića nema. Za ovaj tonik morate imati recept. Pošto sam išla kod dermatologice prije uspjela sam ga opet nabaviti, ali naravno samo s receptom. Ovako ga ne prodaju nažalost.

Pošto ljekarski koristim navečer, ujutro koristim Formula 10.0.6. So Totally Clean Original Formula. Ovaj tonik je trenutno na akciji od 33 kune kao i još neki njihovi proizvodi, a neke i povlače iz prodaje. No ovo je odličan jak tonik koji odlično isušuje sve. Nikako ga nemojte nanositi na cijelo lice jer će vam isušiti odnosno dehidrirati lice.(provjereno). Pošto nisam primijetila da mi izbjeljuje dijelove na kojima se nalaze prištići odlučila sam ga koristiti ujutro. Jako dugo mi traje, pola godine, a ostalo ga je još malo jer ne treba vam puno, ako ga nanosite samo na prištiće.


Zadnji korak je krema, i to ne bilo kakva. Nego moja HG krema, a to je La roche Posay Effaclar duo (+). Nisam probala nijednu drugu jer ovo odlično radi i koristim već mislim 3 godine.  Jako je lagana, brzo se upija, isto je nanosim samo na prištiće. Da, malo je skuplja, 120 kuna, ali ova krema me uvijek spasi i kad je nemam odmah kao nekom magijom mi se lice isprišta. Jako dugo će vam potrajati, a meni najčešće traje i više od pol godine jer kao što sam rekla posežem za njom samo kad imam prištiće.

Također često koristim i jedan dekorativni proizvod, a to je  CV korektor u stiku u nijansi 20 Beige. On u sebi ima salicilnu kiselinu pa ga često stavljam i kad sam doma bez ikakve šminke. Ne mogu reći da sad nešto on radi, možda i radi, ali bez prethodne rutine bi možda i saznala. No lijepo prekrije prišteve i to mi je odlično kod njega. Cijena mu je 15 kuna.

Napominjem da svi ovi zajedno rade odličan posao u suzbijanju mojih prištića na licu i na leđima i ne bih znala jer bi samo neki proizvod sam riješio situaciju. Možda bi i krema riješila, ali draže mi je imati neku rutinu. Ne koristim ih svaki dan, nego samo kad vidim prištić i nakon 3-4 dana ga ovi proizvodi ubiju.

Koje vi proizvode koristite u suzbijanju prištića? Jel imamo neki zajednički?

You May Also Like

2 komentari

 1. losion s klindamicinom sam koristila baš negdje u tvojoj dobi, ali meni ga je prepisala moja doktorica opće prakse. mislim da ga ona može propisati do 18-te godine.. a možda i više, ne znam sad.
  bio je ok losion.
  a sa 17-18 godina sam mazala lice Sudocrem kremom.
  dobila sam mali uzorak, vidjela da između ostalog pomaže i kod akni(inače je za pelenski osip najviše), ja mazala lice ujutro i navečer i prošli prištići, posušili se. dugoo sam je koristila.. odlična je, probaj.
  zatim sam kod jedne blogerice vidjela da i ona koristi sudocrem i baby love kremu (zelenu,dječju,za "guzu"),sa cinkom. sastavom slična sudocremu a duplo jeftinija. i kako sam imala tu kremu doma,ja je probala; stavljala sam malo kreme samo na aknu/prištić jer jako isušuje kožu i ok je- isuši prištiće.
  i to je to što koristim ako mi zatreba :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Čula sam za sudokremu i taj babylove i nikako da probam, a znam da ih mnogi hvale. Baš ću pogledati u dm-u sljedeći put jer bi mi bilo odlično za prišteve na leđima

   Izbriši