GODINA DANA BLOGANJA!! - ŠTO SAM SVE NAUČILA?

by - 19:45:00

Pozdrav drage moje, 

Dobrodošle u još jedan chit chat post. Dugo nisam pisala ovakve postove, ali odlučila sam da je tome kraj i ovakve postove očekujte više. Ne želim da ovaj blog bude pun recenzija o proizvodima kad je iza njega osoba koja ima mišljenja i ta mišljenja želim podijeliti s vama. Želim da ovaj blog bude puno osobniji i mjesto u kojem uvijek možete pitati za pomoć, a ne samo hoće li mi ova krema odgovarati ili koju nijansu ruža preporučuješ. Svi mi imamo i druge probleme i svatko ima drugačije mišljenje i ovo će biti mjesto gdje ćete ga moći izraziti bez da vas netko prezire. 

U današnjem postu sam odlučila podijeliti s vama svoje iskustvo s ovim blogom. Blog je nastao prošle godine u trećem mjesecu, ali još 2015.godine sam htjela početi pisati blog odnosno online dnevnik sa svojim mišljenjima o svijetu. Napravila sam ga na WordPress  platformi i napisala pet postova. Istekao mi je host pa sam se morala prebaciti ovdje. Tih pet postova i dalje postoje na ovom blogu. Iako nisu nešto oni su razlog zbog čega nisam odustala od pisala i mislim da zaslužuju biti ovdje. Znači ovaj blog je trebao biti online dnevnik s mojim razmišljanjima, ali nekako sam otkrila makeup svijet i shvatila da mnogo djevojaka piše beauty blog i da bi se i ja mogla okušati. Počela sam pratiti neke djevojke i nakon tjedan dana poslala sam im neka pitanja na mail. Dan danas sam im jako zahvalna jer su mi mnogo pomogle. Počela sam polako pisati recenzije koje nisu bile bajne i nešto savršene, ali svaki početak je težak i ja sam ponosna kako moj blog danas izgleda i kako svakim danom napredujem. 

Skakala sam od sreće na svaki novi pregled, a ne možete zamisliti koliko sam bila sretna kad bi ugledala nečiji komentar. I dan danas obožavam čitati vaše komentare i uvijek pokušavam napraviti interakciju s vama. 
Blog je polako rastao i nakon godine dana skupila sam preko 38 tisuća pregleda na što sam mnogo sretna i nadam se da ćemo do kraja godine dostignuti 100 tisuća. Znam možda je to prevelika brojka, ali to ću si zacrtati i ostvariti. No kako je onda blog pomogao meni? Mnogi možda pomisle da je makeup blog nešto što samo napišeš i ne trebaš ništa raditi. NE. Naučila sam kako promovirati svoj blog, koje metode su najbolje, neke trikove koje još moram usavršiti, naučila sam što to znači promocija koja je dio marketinškog spleta. Kako idem u ekonomsku školu, imam predmet marketing i ove godine upijam svaku riječ i pokušavam to prenijeti na blog.

 HTML je nešto što mi je uvijek bilo strano i nikad me nije  zanimalo, ali ovo ljeto razmišljam naučiti neke stavke. Velika mi je želja napraviti svoj vlastiti template jer većina koju nađem mi se ne sviđa ili bi nešto htjela zamijeniti, ali ne znam kako. 


Fotografija je postala moja velika ljubav i čak više od pisanja. Bilo što da fotografiram ponašam se kao malo dijete. Sjećam se prošle godine da mi je dečko dao svoj DSLR da fotkam po Gorici dok smo hodali i ja sam kao malo dijete skakala s jedne strane ceste, na drugu, uhvatila svaki prizor koji mi se svidio. Uvijek se vodim onim da fotkam drugačije nego što inače vidim. Ako ste vidjeli imam također rubriku na blogu fotogalerija koju mislim napuniti svim tim fotkama koje nisu vezane uz makeup. Trenutno ima linkano par postova, ali razmišljam nekako drugačije to napraviti. Kao neku galeriju možda? Kako sam sad dobila svoj DSLR već planiram prvim slobodnim danom uputiti se u Maksimir. Ili možda Sljeme? Ma svugdje ;)

Kako bi fotke bile dobre, naučila sam koristiti i Photoshop CC. Ne mogu reći da sam ekspert, ali mogu urediti fotku onako kako želim. AKo ne znam uvijek pitam dečka ili potražim tutorial na internetu. No ono najvažnije što me blog naučio je komunikacija s ljudima. Inače sam jako sramežljiva osoba, ali pomoću njega uvijek ostvarujem neku komunikaciju i pokušavam se toga riješiti. Mnogo pomažete i vi jer ja divnije djevojke, žene nisam upoznala. Jako sam ponosna na ovu našu malu zajednicu za koju se nadam da će se širiti i dalje. Bila sam spremna na mnoge ružne komentare, nikakav odaziv, ali to nikako nisam dobila od vas. Znate da meni znači i samo da odvojite svoje vrijeme i pročitate moj post, a kamo kad ostvarite komunikaciju sa mnom. Ne samo ovdje, nego i na FB stranici i na Instagramu. S nekima imam osjećaj da se znamo oduvijek iako se nikad nismo upoznali. Mnogo vam hvala na svemu. 

Nadam se da će biti mnogo inspiracije za ovakve postove i da ćete ih prihvatiti
Jedna od tema će sigurno biti kako je nastalo moje ime bloga  pošto me uvijek to često pitate ;)

Mnogo poljubaca i virtualnih zagrljaja

You May Also Like

4 komentari

 1. Aaa jako lijepo napisano :)
  A za ime bloga znam- netko te to već jednom pitao i ja sam procitala tvoj odgovor i zapamtila to jer je cool i fora 😄

  OdgovoriIzbriši
 2. Moj je blog nastao u prvom mjesecu ove godine,odnosno 10.-og u mjesecu.Danas je točno mjesec dana od početka bloga i već imam više od 800 pregleda štomi daje dodatnu motivaciju.Tebi sve čestitke na blogu,i ja sam ponosna na tebe.Dizajn,rečenice...sve ti je savršeno.Ja koliko god željela promijeniti dizajn bloga,valjda sam toliko luckasta,da se nikako ne snađem i nikako mi ne ide.No dobro,s vremenom,naučit ću.Sve čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. S vremenom sve se nauči, mnogo toga bi i ja mijenjala, ali još nisam našla način kako. Malim koracima do savršenstva ;)

   Izbriši