Makeup u životu žena

by - 10:09:00

Inspiracija za ovaj post mi nije došla dok sam gledala svoje makeup stvarčiće pitajući se sto će mi sve ono. niti dok sam gledala ytube makeup tutoriale, a niti citajući vase blogove. Ne, ideja mi je došla u tramvaju.

Tipičan ponedjeljak oko 7 sati, vozim se u tramvaju iz škole. Guzva kao i inače, i malo bolje pogledam žene, djevojke oko sebe. Sve nose šminku, čak i one (oprostite na izrazu) stare babe od 60 godina. Mozak je proradio, unatoč napornom školskom danu i eto čitate ovaj post.

Čini se da su u današnjem svijetu šminka, kozmetika i svi preparati zauzeli važno mjesto u ženskom životu. Pomisao da izađemo bez šminke u javnost je postala strah, a strah u fobiju da nas vide onako kako izgledamo kada se probudimo.

No utjecaj svemu tome su reklame koje vidimo svakodnevno i koje stavljaju u našu svijest sliku savršene žene koju zelimo kopirati. No zašto? Ne kazem ništa loše o šminkanje niti onima koji to rade (ipak sam i ja jedna među njima).
Želim reći da ne bi trebali napraviti toliku strku oko toga sto danas nemamo nista na licu osim kreme, sto nam se na licu pojavio ogroman prist bas u vrijeme kad se spremamo za izlazak,..itd... 

Trebali bi šminkanje shvatiti kao zabavu, a ne obavezu. I tu mnogo žena, cura griješi. Ako taj dan ne želite imati makeup, zašto ne, stavite kremu i tako izađite. Mislim da neće biti velika razlika i nemoj te se čuditi ako nitko ne primjeti da nemate ni kapljicu baze za sjenilo, nego samo balzam.

I tako pravilo manje je više možemo primjeniti i u šminkanju. Nemojte pretjerivati, ne želite izgledati poput klauna. Bolje idite malim koracima i isprobavajte što vam najbolje stoji i nađite neki vaš "zaštitni znak" koji ćete uvijek moći uvrstiti u bilo koji look.

Nadam se da nisam nikoga ovim postom uvrijedila, ali samo sam htjela potaknuti vas na razmišljanje.
Šaljem vam puno pusa 😘😘

You May Also Like

0 komentari