Priroda vs. Ličanka

by - 13:51:00

Ako dovedeš Ličanku u prirodu, nemoj se iznenaditi ako će ova uživati tamo, ipak je to njena prirodna okolina.

 Od kad znam za sebe obožavam provoditi vrijeme u prirodi, toliko prostranstva, slobode, te me uvijek podsjeti tko sam i gdje pripadam te da nema granice na ovom svijetu koju je običan čovjek izmislio u suvremenom prosječnom svijetu. A i ako i ima, podsjeća me da moram te granice prijeći te im ne dozvoliti da mi zatvore put ka uspjehu. E pa kao što napisah, u prirodi sam se uvijek osjećala kao da sam zapravo dio nje. Kao da nije važno tko sam jer nema osude  ni nikakvih problema koje se trenutno događaju. Samo sam ja i kreativna tišina, svjež zrak motivacije i prostranstva kreativnosti koje samo čekaju da ih savladam.

Nisam neki baš avanturista, ali mislim da kao i ostalim Ličanima,lička šuma, ma sva Lika, od poprijeko preko velebita, preko Gacke i Like, do najmanjih sela koja se ni na karti ne nalaze i Otočca grada ništa Ličanu nije ljepše. I svaki put, iznova i iznova vraćam energiju bez obzira u koju šumi, livadu, kročim svojom nogom, vraćam sebe i neku snagu da se suočim s ostatkom svijeta.

Ali najveću moć i energiju nalazim na jednom od najveličanstvenijih mjesta u selu pored Otočca, u Ramljanima. Svi Ramljanci znaju, a ja to zovem Lanac planina. To mjesto me toliko poveže s prirodnom ljepotom i pozitivnosću da bez obzira što mi se dogodi moram mirno stajati. Da bez obzira koliko sam visoko u nebu, uvijek ću se tim planinama diviti s podnožja, sa najboljeg pogleda na njih. I zato kao što pas treba šetnju, kao što ptica treba letjet, tako i u Ličaninu mora ostati priroda, mora ostati nešto u njemu da ga podsjeti da, da me podsjeti da bez obzira što se dogodi moram uspravno stajat i preživjet to.

Vratite se onom što vam daje energiju i snagu da živite ovaj život. Vratite se svom prirodnom staništu, vratite se sebi. A za mene je to priroda, bilo da je jezero, šuma, bilo šta što čovjek nije izgradio svojim rukama će meni ostati fancinantno.

You May Also Like

0 komentari