Stvarnost ili san?

by - 23:14:00

Stvarnost ili san? Jel znate razliku između ta dva pojma?
Naravno velika je razlika između stvarnosti i sna. Stvarnost je naša svakodnevnica i moramo joj se prilagoditi bez obzira na sve, bez obzira jer želimo ili ne. Ona je dio našeg života i tu ne možemo ništa, onako kako nam se nešto dogodi to ne možemo mijenjati ili ponoviti. Bilo je prošlo, bit će, proći će. Zar ne?
Dok san, e to je nešto drugačije. Nešto što svaka osoba posjeduje i razlikuje se  jer nitko nikada nije imao isti san  kao drugi. To je odraz naših želja, događanja pa čak i naših strahova. Svi smo imali noćne more, jel tako? Iako su to jedni od loših stvari kod sna, noćne more su samo posljedica stresa, zabrinutosti i loše volje koje nam svakidašnjica pruža.
U snu se svašta događa, i kako psiholozi kažu, sve što sanjamo ima neko značenje. Često ne primjećujemo ono što sanjamo te zanemarujemo neke tajne znakove koje nam mozak šalje. Pokušajte se sjetiti, ujutro kad se probudite, što ste sanjali i probajte shvatiti što bi taj san značio jer u svakom snu se nalazi neka skrivena poruka ili možda neki događaj koji će vam se dogoditi taj dan.
Ali ne moramo stati samo na snovima koje sanjamo. Postoje tu još jedni snovi. Ili drugom riječju, ciljevi koje svaki čovjek želi ostvariti. Svi su vjerojatno barem jednom sanjali kako će kad odrastu putovati svijetom, postati rock zvijezda, doktor/ica, imati luksuznu kuću i bogato se udati. Ali to su oni dječji snovi u kojima je svijet uvijek savršen i često kad odrastemo se razočaramo jer ne ispadne onako kako smo mislili da će biti. Ali ništa nije moguće, ako netko nešto jako želi učiniti će sve da to i ostvari. To postaje kad čovjek odluči “uzeti svoje snove u ruke” i pretvoriti ih u ciljeve, a i kasnije ih ostvariti.

You May Also Like

0 komentari