Poštuj ono što imaš

by - 23:12:00

Novac, novac i novac. Današnji svijet se vrti samo o novcu. Koliko će tko zaraditi? Koliko će potrošiti? Što će kupiti? Česta su pitanja naše svakodnevnice.
Kažu 10%  stanovništva dijeli 90% svjetskog “blaga”. To su oni poznati koji imaju toliko novca da ne znaju gdje će trošiti. Ali ne smijemo kriviti njih, takva im je sudbina.
Ostatak svijeta, 90% posjeduje 10% svjetskog “blaga”. Svi znamo što to znači. Postoji i svi smo svjesni siromaštva koje vlada svijetom. Postoji nepravda. Neki ljudi nemaju ništa za jest, dok neki bacaju hranu. Ali takvi smo svi. Iako svjesni toga pomažemo raznim donacijama da tim siromašnim zemljama pomognemo.
Svaki čovjek ima barem malo da može preživjeti i trebao bi biti zahvalan bez obzira jer to komadić kruha i časa vode ili tanjur tjestenine i sok.  Često viđamo ljude kako prose na ulici i česti su razlog ismijavanja. To nije pošteno, nitko od nas ne zna kakva će nam biti sudbina, možda baš mi tako završimo.
Oni koji rade i nisu zahvalni na svom poslu trebali bi biti jer barem su oni ti koji imaju da prehrane svoju obitelj. Budite zahvalni na tome, neki vam zavide.
Izgleda da je pouka ovog članka da bez obzira na što imamo trebali bi biti zahvalni Bogu jer možda netko ni to nema.

You May Also Like

0 komentari